De meest gestelde vragen over laserontharing

Wie zich waxt, scheert of epileert, heeft zich ongetwijfeld al eens de vraag gesteld of er geen betere of zelfs permanente manier van ontharen is. Met die klassieke ontharingstechnieken verwijder je namelijk vaak enkel de haartjes aan de oppervlakte, maar niet de haarwortel en het -zakje zelf. Vervelend, want je haren blijven dus gewoon terugkomen! 

Met laserontharing vernietig je de haartjes wel op een dieper niveau, waardoor ze uiteindelijk gewoon wegblijven. Oké, denk je nu misschien, maar doet dat laseren pijn? Hoeveel gaat me dat kosten? En zijn er risico’s verbonden aan zo’n behandeling? Op jouw meest gestelde vragen over laserontharing geef ik je graag een antwoord.

Ben ik voorgoed van al mijn haren verlost? 

Ja en nee. Doorheen je leven kunnen altijd nieuwe haartjes ontstaan door hormonale schommelingen. Ons lichaam bevat veel haarzakjes en niet in alle haarzakjes zit een haar. Tijdens laserontharing worden enkel de haren vernietigd waar op dat moment al een haar in zit. 

De haarzakjes die (nog) geen haar bevatten, kunnen niet worden weggelaserd. Het is dus altijd mogelijk dat hier later, door hormonale schommelingen, een haartje in zal groeien. Over het algemeen zal je na een laserontharing echter nooit meer zoveel haar hebben als daarvoor.

Doet een laserbehandeling pijn? 

Dit is een van de meest gestelde vragen over laserontharing, dus laten we eerlijk zijn: laseren is niet pijnloos. De flitsen voelen wat warm aan en kunnen op kleine prikjes lijken. De diodelaser waar wij gebruik van maken, heeft wel een koelkop, waardoor het laseren minder warm zal aanvoelen. Daarnaast hangt het natuurlijk af van je pijngrens. De eerste dagen na een behandeling kan je trouwens wat irritatie, roodheid en zelfs blaren ervaren, maar dat is normaal. 

Wil je echt een voorproefje van hoeveel pijn een laserontharing doet? Dan is onze proefshot laserontharing iets voor jou. Tijdens dit kwartier geef ik je meer info over laserontharing en doen we een korte proefbehandeling aan één oksel. Zo heb je meteen een idee van wat je moet verwachten bij een laserontharing, ook op vlak van pijn. Kies je hierna om je bij ons te laten laseren? Dan wordt de prijs van de proefshot (€ 15) terugbetaald.

Zijn er risico’s verbonden aan laserontharing?

Als je je laat laseren bij iemand die daar professionele opleidingen voor heeft gevolgd (zoals bij DC Balance het geval is), kan er niets mislopen! Zo dragen jij en je schoonheidsspecialist een laserbril om jullie ogen tijdens de laserontharing te beschermen. 

Zelf moet je je natuurlijk ook ‘aan de regels houden’. Zo mag je je gelaserde huid tot twintig dagen na een behandeling niet aan de zon blootstellen, anders kan je pigmentvlekken krijgen. Je huid mag ook niet te gebruind zijn en je mag geen zelfbruiner gebruiken vanaf tien dagen voor je behandeling.

Wanneer de laser het verschil niet opmerkt tussen je huid en het haartje, kan namelijk verbranding optreden. Maar geen stress: je schoonheidsspecialist zal op zicht of aan de hand van een kleine test meteen zien of je huid (op dat moment) geschikt is voor een laserontharing of niet. Meer tips om de beste resultaten te halen uit je laserbehandeling, lees je in deze blogpost.

Hoeveel kost een laserontharing? 

De prijslijst per lichaamsdeel en per sessie vind je hier terug en gemiddeld heb je zes tot acht sessies nodig om voorgoed van je haartjes af te zijn. Je betaalt ook per sessie, waardoor je niet in één keer veel geld kwijt bent. Kom je bijvoorbeeld langs voor je oksels, dan betaal je elke keer € 75. 

Afhankelijk van onder meer je huidtype en haarkleur, geslacht en leeftijd, zal je die sessie nog vijf tot zeven keer moeten herhalen. Als je de totale kost van het laserontharen echter vergelijkt met een leven lang scheermesjes, ontharingscrème of wax-sessies betalen, los van de tijd die in al die methodes kruipt, is laserontharing zeker geen slechte investering.

Om de hoeveel weken moet ik me laten laseren?

Meestal kan je een nieuwe lasersessie inplannen om de zes weken. Er zijn echter uitzonderingen. Zo groeien de haren op je gezicht wat sneller, dus wie zich daar laat laseren, kan elke maand langskomen. 

Ben je al drie keer langs geweest en heb je veel minder haren dan daarvoor? Dan kan je, afhankelijk van je haargroei, gerust twee maanden wachten voor je volgende sessie. Geen nood als je twijfelt wanneer je moet of mag langskomen. Bij DC Balance begeleiden we je op maat van jouw gekozen behandeling en huidtype.

Zal ik meteen resultaat zien na mijn eerste behandeling?

Als je je laat laseren, zal je meestal na drie tot vier weken al merken dat er haartjes wegblijven of uitvallen, maar bij sommigen zal dat bijvoorbeeld pas na drie sessies duidelijk worden. Check regelmatig je behandelde zone en laat me elke sessie ook gerust weten hoeveel verschil je al opmerkt. Zo krijgen we een idee van hoeveel sessies je zal nodig hebben om voorgoed van je haren verlost te zijn.

Wat als al mijn lasersessies erop zitten? 

Als je gemiddeld zes tot acht laserbehandelingen achter de rug hebt, ben je meestal haarvrij! Door hormonale schommelingen kunnen er echter altijd nieuwe haartjes ontstaan. Als dat bij jou het geval zou zijn, kan je om de twee jaar nog eens een onderhoudsbeurt laten doen. Die bestaat slechts uit één sessie, waarna al je haartjes terug voor enkele jaren zouden moeten wegblijven.

Welke laser gebruikt DC Balance? 

Wij werken met een diodelaser op drie golflengten waarvan de meest gebruikte lengte de 808 nanometer is. Wat betekent dat concreet voor jou? Dankzij die klassieke laserontharingsgolflengte van 808nm kunnen we ons op een diepe penetratie van jouw haarzakjes focussen. De laser bevat namelijk een licht dat geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich in je haarzakje bevindt. 

Het zakje wordt selectief verhit wanneer de laser zijn energie afgeeft. Die korte energieafgifte is lang genoeg om het zakje te vernietigen, maar kort genoeg om jouw huid niet te beschadigen. Dankzij het koelsysteem in de behandelkop van de laser wordt je huid trouwens extra beschermd.

Heb je nog een andere vraag?

Intussen heb je waarschijnlijk een antwoord gevonden op jouw meest gestelde vragen over laserontharing. Twijfel je nog of laseren iets voor jou is? Stel je specifieke vraag gerust via e-mail of boek een korte sessie waarin je kennis maakt met laserontharen en jouw meest gestelde vragen over laserontharing kan stellen met de proefshot laserontharing. Hopelijk tot snel!

DC Balance

Let’s connect!

Fijn dat je mijn blog leest. 
Wil je graag nog wat meer te weten komen? 
Volg mij dan zeker op instagram (skinlybyrenee) 
of op facebook (skinlybyrenee)

Lieve groetjes
Renée

DC Balance

Download mijn gratis e-book

Download nu mijn gratis e-book: 6 skincare tips voor een mooie en gezonde huid.